Shabby Chic

Shabby chic-stilen har sina rötter i England och USA och började bli populär under 1980-talet. Lantlig inredning som shabby chic-stil ser lite olika ut beroende på var i världen man befinner sig. I USA är den romantisk, med varma färger och blommönster. Här i Sverige är det verkligen vit lantlig inredning då allt som har med stilen att göra går i mer eller mindre vitt.

Perfekt för romantikerna och de som längtar efter en svunnen tid, innehåller shabby chic det bästa av årgång med en lekfull twist. Shabby chic uppmuntrar till kreativitet, egna handgjorda ting och massor av ärvda saker som får behålla sin patina.

Shabby-Chic-header-CL
(new) Countryside sidobord (new) Mouse table 80 (new) Fatolj multi colour (new) Elektra 201a cognac(new) Shabby Chic soffa
Bilderna är tagna från confidentliving.se


Svart & Vitt

Svart och vitt är två “icke” färger som aldrig dör ut! Det finns massvis av olika produkter i svart och vitt som håller en tydlig design. Att inreda med svart och vitt i hemmet är något som passar in i de flesta rum. Svarta och vita möbler är ett säkert kort som aldrig går ur tiden.

Svart och vitt tillsammans skapar tuffa kontraster, spänning och dramatik men också ett härligt djup och sofistikerad elegans.

svartvittbanner

(new) Harry pall lag(new) NEB 6-legged soffbord (new) Noreskar vagglampa kladhangare(new) Glasgow bordslampa vit(new) Chalk board soffbord
Bilderna är tagna från confidentliving.se


Vintage & Industri

Möbler och detaljer i industristilen karaktäriseras av avskalat råa och robusta material, ofta metaller och återvunnet grovt trä och dova färgskalor i grått, brunt och ofta med accenter i blå och gröna skalor.

Söker du möbler med Retro look eller industri design så finns en hel del möbler att välja mellan. Finns ett flertal varumärken och det säljs stolar, matbord, vitrinskåp, bokhyllor och övrig inredning med en känsla av industri och vintage.

(new) vintage-banner-landingssida-v2
(new) CFC 07B - Bla pall (new) CFC-14 - Barstol (new) BRC-50- Sangbord (new) CFC-32- Koksvagn (new) SVC-21
Bilderna är tagna från myhomemyway.se


New England & Skärgårdsstil

New England är ett geografiskt område i nordöstra USA. Här hittar man delstaterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Eftersom området är starkt knutet till kusten är det vanligt med nautiska och marina inslag i denna stil.

I Sverige har vi utformat en speciell New England-stil som inte alltid överensstämmer med den amerikanska. New England-stilen präglas av ljusa färger på väggar och textilier och kontrasterade och mörkare träslag på möblerna. Stilen är lätt att kombinera med svensk inredning, speciellt med skärgårdsstil. Främst har Lexington och Gant Home konceptualiserat den amerikanska drömmen.

Skargardsstil-header
(new) Rosgarden tv bank (new) Newport plad (new) Prastgarden kladskap (new) Alaska soffbord (new) Rosgarden skohylla
Bilderna är tagna från confidentliving.se